Trainen op het werk bevordert productiviteit

Volgens een studie van de Stockholm University en het Karolinska Institutet kan het besteden van werktijd aan fysieke activiteit leiden tot een hogere productiviteit. Deze studie wordt gepubliceerd in het Journal of Occupational and Environmental Medicine.

De studie laat zien dat het mogelijk is om werktijd te gebruiken voor training en andere gezondheidsbevorderende maatregelen en dezelfde of hogere productiviteit te bereiken. Dezelfde productieniveaus in minder werktijd betekent grotere productiviteit en de werknemers profiteren tegelijkertijd van een betere gezondheid als gevolg van de fysieke activiteit.

“De toegenomen productiviteit wordt enerzijds veroorzaakt doordat mensen meer doen tijdens werktijd, waarschijnlijk door het toegenomen uithoudingsvermogen, en anderzijds doordat de werknemers zich minder ziek melden,” zeggen onderzoekers Ulrica von Thiele Schwarz en Henna Hasson.

In de studie werden twee centra voor tandheelkundige zorg gevraagd om 2,5 uur per week te besteden aan fysieke activiteit verdeeld over 2 sessies. Een tweede groep werd gevraag om ook 2,5 uur minder te werken, maar deze tijd werd niet besteed aan training. En een derde groep bleef de reguliere 40 uur per week werken.

De resultaten laten zien dat alle drie de groepen in staat waren om hun productiviteitsniveau vast te houden of zelfs te verhogen. Het productiviteitsniveau was gedefinieerd als het aantal behandelde patiënten tijdens de studieperiode vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De werknemers die trainden gaven bovendien aan dat ze meer gedaan kregen op het werk, een grotere werkcapaciteit hadden en minder ziek waren.

Bron: Science Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp