Eten na acht uur ’s avonds een recept om dik te worden? – Gezond en Slank dag 18

eten na acht uurVandaag gaan we het hebben over een vraag die mij veel wordt gesteld:  Is eten na acht uur ’s avonds goed voor je of kom je daar van aan?

 

 

Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst bedenken waardoor je lichaam de vetvoorraden doet groeien. Dat kan alleen maar als je te veel energie binnenkrijgt. Dus meer calorieën dan je verbruikt. Je kan niet uit het niets vetweefsel maken natuurlijk. Het tijdstip waarop je eet maakt voor het energieverbruik weinig uit.

Maar het wordt toch niet voor niets gezegd dat je aankomt door te eten na acht uur? Dat is misschien ook waar. Maar dat komt vooral omdat er dan meestal geen mooie salade wordt gegeten na acht uur, maar dingen als koekjes, chips of andere snacks. Dingen die ten eerste geen nuttige voedingsstoffen leveren, maar ook nog eens vol met calorieën zitten. Met andere woorden het tikt dan hard aan wat je eet. Hierdoor lijkt het alsof het tijdstip van eten de schuldige is, maar eigenlijk is het nog steeds wat je daadwerkelijk eet wat je laat aankomen.

Dus ja je kan prima eten na acht uur ’s avonds zonder aan te komen, als je maar niet te veel energie binnen krijgt. En het is natuurlijk ook mooi als je wat eet waar je lichaam wat aan heeft. Denk dan aan groenten, fruit, een handje noten of salades. Vooral als je ’s avonds sport kan het lichaam daarna wel wat goede voeding gebruiken dus wees dan niet bang om te eten na acht uur ’s avonds.

De enige maar bij het eettijdstip is dat ik toch niet zou aanraden om heel zwaar te eten binnen een uur voor bedtijd. Hierdoor slaap je vaak minder diep en dat is ook niet de bedoeling.

Veel succes en tot morgen!

Zie ook:

-Voedingsschema analyseren – Gezond en Slank dag 14

-Wat is ongezonde voeding? – Gezond en Slank dag 11

-Wat is gezonde voeding? – Gezond en Slank dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp