Geen tijd om te trainen wat dan? – Gezond en Slank dag 5

We kennen het allemaal wel, je wil trainen maar je bent te laat thuis na het werk om nog richting het fitnesscentrum te gaan. Dus je kan ervoor kiezen om niet te gaan. Dit geeft twee problemen: Ten eerste sla je een training over die je dichter bij je doel moet brengen. Ten tweede, wordt trainen zo lastiger onderdeel van je ritme als je net begonnen bent met trainen en wordt het moeilijker om je nieuwe gezonde leefstijl vast te houden.  M.a.w. zo gaat het niet lukken.

 

 

Wat je wel kan doen is even 10-15 minuten de tijd nemen om thuis te trainen. Een circuit van wat simpele oefeningen wat je afhankelijk van je fitheid en kracht één of meerdere keren kunt doorlopen. Dit is goed voor je spierkracht, conditie en vetverbranding.

Wat moet je doen?

-20x opdrukken evt. vanaf de knieën

-20x bodyweight squats

-20 seconden planken evt vanaf de knieën

-2x 20 seconden zijwaartse plank evt. vanaf de knieën

-20x lunges

-20x bend and thrusts

Dit programma traint vrijwel alle spiergroepen en is kort. Doe 1 of meerdere rondes hiervan, met een zo kort mogelijke rust en je zet weer stappen de goede kant op. Laat te weinig tijd dus nooit meer een excuus zijn om niet te trainen, doe gewoon een circuit thuis! Veel succes ermee vandaag en tot morgen!

Zie ook:

-Waarom krachttraining? – Gezond en Slank dag 4

Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube237
YouTube
Instagram0