Gemotiveerd blijven – Gezond en Slank dag 22

Vandaag zijn we drie weken bezig. Of je nu al wel je resultaat hebt behaald, goede stappen hebt gezet of misschien wat minder resultaat dan gehoopt. Soms is het moeilijk om je aan je training of voedingsplan te houden. Hoe zorg je ervoor dat je op de goede weg blijft en gemotiveerd blijft?


Gemotiveerd blijven is soms moeilijk. Blijven trainen, regelmatig bewegen en gezond blijven eten is lastig, zeker als je het eerder niet gewend was. Maar er zijn wel enkele dingen die je kan doen om het jezelf makkelijker te maken van je nieuwe leefstijl een gewoonte te maken.

Ten eerste, moet je blijven bedenken dat je het voor jezelf doet. Daarom moet je ook naar een doel streven dat je ook echt zelf wil en belangrijk vindt. Je doet iets voor jezelf en niet voor een ander.

Ten tweede, zorg dat je het samen doet. Samen met iemand anders trainen maakt de drempel lager om naar een sportcentrum of club te stappen. En je kan je aan elkaar optrekken als iemand minder zin heeft.

Ten derde zorg dat je leefstijlverandering niet te veel wilskracht kost. Als het wilskracht kost is het moeilijk. Als je iets leuk vindt is het makkelijk vol te houden. Zorg dus dat je een leuke manier van trainen vindt die bij je past. Het is belangrijker dat je gaat trainen ook al is het misschien iets minder effectief, dan dat je de meest effectieve en verschrikkelijke training probeert vol te houden.

Dit betekent ook dat je de rest van je gezin of huisgenoten erbij probeert te betrekken. Als jij als enige gezond gaat eten en de rest zit voor je neus patat en chips te eten dan maakt dat het er ook niet makkelijker voor je op. Probeer dus met z’n allen gezonder te gaan eten.

Hopelijk ben je nog steeds op de goede weg en kan je stappen blijven zetten. Veel succes en fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp