Een gezonde leefstijl een gewoonte? – Gezond en Slank dag 29

gezonde leefstijlHet veranderen van leefstijl is lastig en kost moeite. Pas als je nieuwe gezonde leefstijl een gewoonte wordt kost het geen moeite meer. Dan is het ook veel makkelijker om je behaalde resultaat vast te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezonde leefstijl een gewoonte wordt?

 

 

Een gezonde leefstijl moet een gewoonte worden. Een nieuwe gewoonte aanleren zal altijd inzet van jezelf vereisen. Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om stappen te nemen naar je doel. Je moet het echt zelf willen en niet omdat een ander het zegt of omdat er een externe beloning aan vast hangt.

Denk maar eens terug aan de Middelbare school. Er waren vakken die je misschien wel hebt gehaald, maar je dat alleen maar deed voor het cijfer of om over te gaan. Maar als je zelf had mogen kiezen, had je het niet gedaan. Vergelijk dit eens met een vak wat je enorm interessant vond en waar je zelf in je vrije tijd veel meer van wilde weten. Waar leerde je het meest van?

Dit geldt ook voor het veranderen naar een gezonde leefstijl. Misschien dat je stappen moet nemen waar je niet om staat te springen. Maar als je geniet van de dingen die nodig zijn om te veranderen is het zoveel makkelijker om van die verandering een gewoonte van te maken.

Als je van lekker koken houdt, moet je niet saai gezond gaan eten, maar leren om gezond én lekker te koken. Vindt je hardlopen niet leuk maar dansen geweldig, doe dan mee met een dans fitness. Als je fitnessen niets vindt, kan je bijvoorbeeld Bootcamp gaan doen.

Kijk naar wat je in je leefstijl moet veranderen. Of dit nou op het gebied van voeding, training of beweging is. Kies daarin de stappen die het beste bij je passen. Dan is het makkelijk om er een gewoonte van te maken en dan zal je je resultaat behouden.
Veel succes en tot morgen!

Zie ook:

-Honger? En dan? Gezonde tussendoortjes – Gezond en Slank dag 28

-De 8 beste oefeningen om vet mee te verbranden – Gezond en Slank dag 27

-Gemotiveerd blijven – Gezond en Slank dag 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp