Hoe snel kan je afvallen? – Gezond en Slank dag 25

hoe snel kan je afvallenAls je wil afvallen wil je zo snel mogelijk zoveel mogelijk resultaat maar hoe snel kan je afvallen, zonder dat je je gezondheid in gevaar brengt en ook het resultaat behouden?

 

 

Om een kilogram vet kwijt te raken moet je ongeveer 7000kcal meer verbranden dan je binnenkrijgt. Als je weet dat een gemiddelde vrouw ongeveer 2000kcal per dag nodig heeft en een gemiddelde man 2500kcal dan zou je 3-4 dagen niets moeten eten en gewoon doorgaan met je leven om 1 kg kwijt te raken. Dit is natuurlijk niet gezond en bovendien verdwijnt je spierweefsel als sneeuw voor de zon.

Maar hoeveel calorieën mag je dan wel tekort komen dagelijks? De American Dietic Association geeft aan dat een calorietekort van 500-1000kcal per dag, tot goede resultaten leidt die ook op langere termijn zijn vast te houden. Wel is het daarbij belangrijk dat je niet 1000kcal alleen op voeding gaat besparen. Dan zal je waarschijnlijk essentiële voedingsstoffen niet binnenkrijgen. Dit moet je dan combineren met training en beweging om aan een tekort van totaal 1000kcal te komen. Dus 500kcal aan training en 500kcal aan beweging en training.

Hoeveel energie kosten verschillende activiteiten dan? Hier zijn een aantal voorbeelden:

Calorie waarden

Zoals je ziet is de onderlinge spreiding groot. Afhankelijk van hoe zwaar en groot je zelf bent en hoe hard je je inspant. Het is dan ook niet meteen de bedoeling om calorieën te tellen en je voeding er precies op af te stemmen. Maar als je zorgt dat je dagelijks 1 of 2 van bovenstaande of soortgelijke blokken inspanning weet in te plannen. En je ook nog eens een paar stappen in je voeding weet te compenseren, is 500-1000kcal meer verbruiken dan je binnenkrijgt niet heel moeilijk. Hiermee kan je een halve tot hele kilogram vet per week kwijtraken.

Is in dit tempo afvallen niet te snel? Nee er is zelfs een studie die snel met matig en langzaam gewichtsverlies heeft vergeleken op langere termijn. De snelle groep die meer dan 600 gram per week afviel behaalde het beste resultaat en was ook het best in staat het resultaat vast te houden.

Kortom je moet zorgen voor een behoorlijk energietekort, maar doe dit door zowel wat aan je voeding te doen als aan beweging en training.

Veel succes!

Zie ook:

-Vertraagt je stofwisseling na je 30e? – Gezond en Slank dag 24

-Hoeveel maaltijden per dag – Gezond en Slank dag 20

-Eten na acht uur ’s avonds een recept om dik te worden? – Gezond en Slank dag 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp