Hoeveel maaltijden per dag – Gezond en Slank dag 20

hoeveel maaltijden per dagEen gezond voedingspatroon waarbij je alles binnen krijgt is natuurlijk belangrijk. Maar je kan ook niet alles in 1x eten. Hoe vaak moet je eten zodat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt?

 

 

Om maar met de deur in huis te vallen maakt het eigenlijk niet uit of je 1, 2 of 6 keer per dag eet als je wilt afvallen. Wat uitmaakt is de hoeveelheid die je eet en dus hoeveel energie er in zit.

Gezondheidstechnisch is alles in 1x eten natuurlijk een ramp. Een veel te grote klap voor je spijsverteringsstelsel en je kan dan ook niet alle essentiële voedingsstoffen goed opnemen.

Als je bijvoorbeeld naar eiwitten kijkt, kan je niet meer dan 25-30 gram eiwit per keer verwerken. Alles wat je meer eet aan eiwitten zal gebruikt worden als energie. Als je weet dat een stukje mager vlees van rond de 100gram of een bakje magere kwark al snel 20-25 gram eiwit bevat, ga je snel over die grens heen

Het verdelen over de dag is dan aan te raden. Als je dan 3 maaltijden per dag eet zit je al veel beter. Vaker mag ook maar levert qua afvallen en gezondheid geen extra voordelen, tenzij je topsporter bent.

Waar vaker eten wel goed bij kan helpen is het tegengaan van tussendoor snoepen. Als je je maaltijden en tussendoortjes goed hebt gepland, eet je zodra je honger krijgt iets gezonds en grijp je minder snel naar de koektrommel. Vaker eten kan dus wel voorkomen dat je gaat snoepen en dat je aankomt.

Kortom, van 6x eten per dag val je niet per se af, maar als dat het makkelijker maakt om niet te snoepen moet je het vooral doen. Zorg wel dat je minstens 3 volledige maaltijden per dag eet.

Veel succes en tot morgen!

Zie ook:

-Eten na 8 uur ’s avonds een recept om dik te worden? – Gezond en Slank dag 18

-Wat is ongezonde voeding? – Gezond en Slank dag 11

-Wat is gezonde voeding? Gezond en Slank dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp