Honger? En dan? Gezonde tussendoortjes – Gezond en Slank dag 28

gezonde tussendoortjesAls je je voedingspatroon hebt aangepast om gezonder en soms minder te eten is dat soms even wennen. Wat doe je als je plotseling honger krijgt? Moet je dan op een houtje bijten of is het beter te kiezen voor een gezond tussendoortje?

 

 

Als je regelmatig honger hebt maakt dat het er niet makkelijker op om je gezonde voedingspatroon vol te houden. Het lichaam geeft vaak wel aan dat het iets nodig heeft.  Hoewel dat zelden te weinig energie is, kan dat wel een tekort aan vitaminen of andere belangrijke voedingsstoffen zijn. Neem dan ook tussendoortjes waar je lichaam wat aan heeft zoals deze:

Lijst met gezonde tussendoortjes:
-Fruit, fruitsalade en gedroogd fruit.
-Snackgroentes, zoals Cherry of snoeptomaatjes, snoeppaprika’s. Stukjes gesneden komkommer of paprika
-Schaaltje magere yoghurt of kwark evt. met muesli of gedroogd fruit
-Handje noten
-Volkoren boterham met mager beleg
-Water

Deze tussendoortjes bevatten allemaal nuttige voedingsstoffen. Bedenk wel dat ook gezonde tussendoortjes calorieën bevatten. Door ze veel te eten kan je ook aankomen. Neem als je trek krijgt één tussendoortje en een niet te grote portie zodat het niet te veel wordt en je ook je gewone gezonde maaltijden kan eten.

Zorg er verder voor dat je geen koek, snoep, gebak en chips gaat pakken. Als je dat niet kan laten liggen zorg er dan voor dat je dat soort dingen niet in huis haalt. Dit maakt het makkelijker om gezonde keuzes te maken. Bovendien zijn er genoeg gezonde en lekkere alternatieven.

Veel succes!

Zie ook:

-De 8 beste oefeningen om vet mee te verbranden – Gezond en Slank dag 27

-Eiwitten en eiwitbronnen – Gezond en Slank dag 23

-Hoeveel maaltijden per dag – Gezond en Slank dag 20

In samenwerking met: Nutri-Help

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram