Wat is ongezonde voeding? – Gezond en Slank dag 11

ongezonde voedingVaak krijg ik de vraag over eten; wat is goed en wat is slecht voor je? We hebben het al eerder over wat goede voeding is, maar wat kan je beter vermijden? Vandaag bespreken we wat ongezonde voeding is.

 

 

In principe zijn er weinig voedingsmiddelen die per definitie slecht voor je zijn. Van alle voedingsmiddelen en voedingsstoffen mag je alles binnenkrijgen, alleen de hoeveelheid verschilt natuurlijk. Van groenten mag je veel meer binnenkrijgen dan van snoep bijvoorbeeld voordat het ongezond wordt. Maar een snoepje op zich is geen ramp.

Het enige waar alle voedingswetenschappers het over eens zijn wat per definitie ongezonde voeding is, is niet suiker, niet zuivel en ook niet brood. Nee dat is de stof transvet. Transvet verhoogd het risico op vele aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, maar ook bepaalde vormen van kanker. Transvet zit vooral in harde margarines, gefrituurde voeding en veelal gebak, koekjes en andere snacks uit de winkel.

In mijn voorgaande video over wat gezonde voeding is, raadde ik aan om voedingsmiddelen te eten die je lichaam van essentiële voedingsstoffen voorzien. De producten met veel transvet, leveren die sowieso niet, dus kan je die beter laten staan. Maar mag je alles dan eten verder?

Ja, maar niet onbeperkt, en voor optimaal resultaat zou je eigenlijk zo veel mogelijk moeten kiezen voor voeding die je eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en essentiële vetzuren geeft. Zorg er daarnaast weer voor dat je niet de meest energierijke varianten kiest. Mager vlees is bijvoorbeeld nog altijd beter dan vet vlees.

Hopelijk hebben jullie inmiddels alweer wat meer inzicht in wat goede voeding en wat slechte voeding is. Binnenkort gaan we kijken of jullie voedingspatroon te verbeteren is.

Tot morgen!

Zie ook: 

-Wat is Gezonde Voeding? – Gezond en Slank dag 6

-Alcohol en de effecten daarvan – Gezond en Slank dag 9

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram