Krachttraining bij vrouwen – Gezond en Slank dag 21

Krachttraining voor vrouwenIk kreeg wat vragen over mijn advies om krachttraining te gaan doen. Er werd gevraagd of dat advies ook voor vrouwen gold en of vrouwen dan niet enorm gespierd gaan worden. Kortom is krachttraining bij vrouwen een goed idee?

 

 

Het antwoord op de eerste vraag is erg makkelijk, ja dit advies was ook voor vrouwen. Het doen van krachttraining heeft heel veel voordelen die net zo goed helpen bij het gezonder en slanker worden bij vrouwen als bij mannen. Krachttraining bij vrouwen is een erg belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Natuurlijk kan je ook afvallen door vooral conditietraining te doen in combinatie met een aangepast voedingspatroon, maar de beste resultaten qua figuur zie je meestal als er een vorm van krachttraining bij wordt gedaan.

En dan de tweede vraag, ga je er als vrouw niet uitzien als een bodybuilder. Nee, voordat je er uitziet als een bodybuilder zijn we jaren aan krachttraining en goed uitgebalanceerde voeding verder. Daarnaast bouwen vrouwen moeilijker spiermassa op dan mannen en zelfs de meeste mannen in de sportschool zien er ook niet uit als bodybuilders. Zelfs de meeste mannen die erg hun best doen om spiermassa op te bouwen niet. Krachttraining bij vrouwen zorgt dus voor makkelijker resultaat zonder dat ze er als een bodybuilder uit gaan zien.

Ja je zal wat spiermassa opbouwen door krachttraining maar dit is een positief effect. Meer spiermassa zorgt voor een hogere vetverbranding in rust en laat je makkelijker afvallen. En meer spiermassa geeft je een atletisch figuur.

Kortom, dames wees niet bang voor krachttraining. Train al je spiergroepen goed en zwaar. Doe daarnaast je conditietraining of circuittraining en je bent heel goed bezig.

Veel succes en tot morgen!

Zie ook:

-Vetverbranding? Dan minstens 20 minuten trainen of niet? – Gezond en Slank dag 19

-Spierpijn – Gezond en Slank dag 16

-Waarom Krachttraining? – Gezond en Slank dag 4

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram