Trainen – Gezond en Slank dag 2

Trainen is belangrijk om gezonder te worden en af te vallen. Maar wat kan je allemaal doen en wat zijn de voor en nadelen van verschillende methodes?

 

 

Fitness

Fitness is een geweldige manier om af te vallen en je gezondheid mee te verbeteren. Het is voor ieder niveau geschikt. Beginner of gevorderde, jong of oud, geheel ongetraind tot topsporter. Een combinatie van zowel krachttraining voor alle spiergroepen als intensieve conditietraining is het meest geschikt.

Kijk dus als je nog niet lid bent van een fitnesscentrum goed of het centrum de mogelijkheden biedt die je nodig hebt. Zorg wel dat je goede instructie kan krijgen in het fitnesscentrum als je niet goed weet wat je moet doen. Trainen moet intensief gebeuren wil je resultaat halen maar dan moet er wel met goede techniek getraind worden, anders neemt het risico op blessures toe. Een goede fitness instructeur of personal trainer kan je een stuk verder helpen.

Fitness groepslessen

Hoewel je alles alleen kan doen in een fitnesscentrum, is het misschien leuker om in een groep en op muziek te trainen. Veel mensen vinden dit leuker en dat is belangrijk om gemotiveerd te blijven. Uiteindelijk is regelmatig blijven sporten belangrijker dan een maandje enorm effectief trainen.  Mocht je dit doen, is het wel verstandig goed te kijken naar welke lessen je gaat combineren. Body Pump is meer gericht op krachttraining, maar veel minder op conditie dus is het een goed idee om dat met een Spinning les te combineren.

Bootcamp

Vind je binnen sporten maar niets, maar wil je wel een goed resultaat, dan is Bootcamp misschien wat voor je. Bootcamp is een goede combinatie tussen krachttraining in circuitvorm en conditietraining. Ook is een groepsles maar dan buiten waarbij je traint met behulp van het eigen lichaamsgewicht en objecten die je onderweg tegenkomt. Ook Bootcamp is een erg goede manier om te starten met trainen. Hou er wel rekening mee dat je buiten traint en het weer niet altijd mee zit. Maar een echt Bootcamper zit daar niet zo mee.

Zelf trainen

Ook kan je natuurlijk zelf trainen. Het combineren van verschillende oefeningen kan erg effectief zijn net als bij Bootcamp. Maar het is wel belangrijk dat je weet wat je doet, zodat je geen blessures krijgt. Ook kan buiten hardlopen een uitstekende conditietraining zijn.

Er zijn dus vele keuzes die jullie kunnen helpen gezonder, fitter en slanker te worden. De ene methode is misschien wat effectiever dan de andere, maar het belangrijkste is dat je begint met trainen op een manier die bij je past. Doe dit in ieder geval 2x per week en je zal binnen één of twee weken merken dat je al fitter wordt.’

Veel succes en ik zie jullie morgen weer!

Zie ook:

-Introductie – Gezond en Slank dag 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp