Wondermiddelen om af te vallen – Gezond en Slank dag 26

Wondermiddelen om af te vallenOm af te vallen en gezonder te worden hebben we tot nu toe veel gebieden besproken. Verschillende trainingsvormen, beweging, voeding en je algemene leefstijl. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die je kan doen om je doelen te behalen, of zit er veel onzin tussen?

 

 

1. Diëten
Diëten is altijd een slecht idee. Welk dieet je ook kiest, zolang een dieet een groep voedingsmiddelen de schuld geeft en je die niet mag eten is het niet gezond. Bovendien als je het niet de rest van je leven kan en wil volhouden zal het niet tot blijvend resultaat leiden.

2. Vetverbranders
Er worden verschillende vetverbranders aangeboden, maar de meesten geven geen effect of heel weinig. Er zijn wel effectieve vetverbranders, maar die zijn verboden in de meeste landen vanwege de risico’s die ermee gepaard gingen. Wat je moet onthouden is dat een kilogram vet behoorlijk wat energie bevat en dat je lichaam daar iets mee moet doen voordat het weg gaat. Als een pilletje daarvoor moet zorgen, zonder dat jij daarvoor extra beweegt of minder eet is er maar één andere oplossing voor je lichaam en dat is je hartfrequentie en lichaamstemperatuur verhogen. Hoe sneller je het vet wilt verbranden hoe hoger de hartfrequentie en lichaamstemperatuur. Dit is geen fijne situatie voor het lichaam en erg ongezond. De meeste vetverbranders op de Nederlandse markt werken gelukkig sowieso niet of zijn heel mild, dus loopt men ook geen risico. Maar de resultaten zijn dan ook teleurstellend.

3. Sauna band of massage band
Een sauna band of massage band om je buik binden en dan heel rustig gaan wandelen op een loopband. Door de warmte of massage zou het vet onder de band los komen en je buik dus kleiner worden. Helaas werkt je lichaam niet zo. Je kan ten eerste niet zelf bepalen waar het vet weg gaat. Ten tweede gebruikt je lichaam niet direct het onderhuidse vet dat je weg wilt hebben. Als het vet verbrandt gebruikt het andere voorraden. Het onderhuidse vet is de lange termijn opslag zeg maar. En ten slotte is het maar goed ook dat het niet zo werkt want anders zou je bloed overstroomd worden met ronddrijvend vet omdat het ergens warm wordt met alle gezondheidsrisico’s van dien.

5. Trilplaten
Trilplaten helpen je ook niet met afvallen. Ja je kan er hard op trainen en dan val je af. Maar het afvallen komt dan niet door de trilplaat maar door het harde trainen. Nogmaals om vet kwijt te raken moet je meer energie verbruiken dan je binnenkrijgt. En er zit een limiet op hoe hard je kan trainen en dus op hoeveel energie je per minuut kan verbruiken. Door op een trilplaat te gaan trainen wordt deze limiet niet opeens verhoogd.

Conclusie:
Er bestaan helaas geen wondermiddelen. Om je gezondheid te verbeteren en af te vallen zal je zelf je best moeten doen om gezonder te leven. Goed trainen, veel bewegen en gezond eten zijn nog steeds het beste recept voor een goed en blijvend resultaat.

Zie ook:

-Vetverbranding? Dan minstens 20 minuten trainen of niet? – Gezond en Slank dag 19

-Eten na acht uur ’s avonds een recept om dik te worden? – Gezond en Slank dag 18

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram