Demonisering van Voeding

Demonisering van voeding

Het komt bijna wekelijks wel ergens in de media. Eet geen <insert voedingsmiddel> want het maakt je dik en/of ziek. Hoewel dit meestal gebaseerd is op een onderzoek wat dan recent is uitgekomen wordt de uitkomst van dit onderzoek nogal overdreven of extreem versimpeld zodat het artikel meer aandacht krijgt of makkelijker te lezen is. Nuance is moeilijk natuurlijk. Echter geldt voor bijna alles wat je kan eten of drinken dat je er prima een bepaalde hoeveelheid van kan binnenkrijgen, zonder dat je te dik wordt of ongezond wordt.

Het oude cliché, overal waar te voor staat is niet goed voor je blijft waar. Suiker is niet per sé slecht, je krijgt er alleen snel te veel van binnen omdat het overal aan wordt toegevoegd. Koolhydraten (en soms suikers ook) kunnen enorm nuttig zijn om je snel de energie te geven om hard te trainen. Vetten zijn ook nodig voor je hormoonhuishouding. Fruit bevat vitaminen en vezels en mensen die regelmatig fruit eten zijn gemiddeld zelfs slanker dan degenen die dat niet doen. Vlees is juist een enorm goede bron van complete eiwitten en vitaminen en mineralen die juist niet in groenten of fruit zitten.

Hoeveel je van alles moet eten en drinken is een veel betere vraag die je kan stellen en het antwoord daarop is individueel en daardoor lastiger te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp