Gezondheidseffecten krachttraining voor jong en oud

Krachttraining is zeker niet alleen een manier om je spieren groter en sterker te houden. Het is één van de meest effectieve middelen om je gezondheid te verbeteren en te behouden.

Krachttraining is zeer effectief om je gedurende je hele leven sterk te houden en daardoor blijf je tot hoge leeftijd mobiel en kan je alles blijven doen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan tillen, traplopen, fietsen of spelen met je (klein)kinderen.

Daarnaast zorgt krachttraining voor een vermindering van visceraal vet ofwel buikvet. Hierdoor loop je minder risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes mellitus type 2. De grotere en sterkere spieren die je krijgt van krachttraining helpen hier ook bij.

En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt de belasting bij krachttraining ook nog eens voor sterkere botten. Net als spieren passen botten zich aan belasting waar ze aan worden blootgesteld worden aan. Door intensieve krachttraining zal ook de botdichtheid toenemen en neemt het risico op botbreuken bij vallen af. Het gaat hiermee ook osteoporose tegen. Ten slotte zorgt de extra spierkracht die je krijgt ook al voor een lager valrisico.

Kortom krachttraining biedt enorm veel gezondheidsvoordelen.

Ben je benieuwd hoe je het beste moet trainen om alle gezondheidsvoordelen van krachttraining kan krijgen? Kijk dan in ons boek Veerkracht het meest complete leefstijlplan. Hierin vind je alles wat je moet weten om je gezondheid effectief en eenvoudig te verbeteren met krachttraining en op andere leefstijlgebieden zoals onder andere voeding, beweging, slaap en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp