Intensieve training mogelijk voor bariatrische chirurgie patiënten

Bariatrische chirurgiePatiënten die bariatrische chirurgie hebben ondergaan kunnen na de operatie om verder gewicht te verliezen en te voorkomen dat men weer aankomt, een intensief trainingsprogramma volgen.

“Tot nu toe wisten we niet of patiënten die bariatrische chirurgie hebben ondergaan, dit fysiek aankonden.” zei Dr Abhimanyu Garg, hoofd voeding en metabolische ziekten en hoofdauteur van de study die in het vakblad Obesity verschijnt. “Onze studie toont aan dat de meeste bariatrische chirurgie patiënten een groot volume aan training aankunnen en hun fysieke fitheid sterk kunnen verbeteren. Aan het einde van de 12 weken durende trainingsperiode, was meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek in staat om 2.000 kilocalorieën extra per week te verbruiken met behulp van training en 82% van de deelnemers verbrandde minstens 1.500 kilocalorieën.”

Bariatrische chirurgie is meestal voorbehouden aan mensen met meer dan 45kg overgewicht, maar wordt steeds meer geaccepteerd als een veilige en effectieve methode om bllijvend gewichtsverlies te bewerkstelligen. In de VS zijn ongeveer 15 millioen mensen met morbide obesitas en ongeveer 220.000 hebben bariatrische chirurgie ondergaan in 2009 volgens de American Society for Metabolic Surgery.

In deze studie, recruteerden de onderzoekers 33 volwassenen, waarvan 21 willekeurig werden toegewezen aan het trainingsprogramma en 12 aan de controle groep. De trainingsgroep trainde minstens 5 dagen per week, waarbij het aantal calorieën tijdens training gelijdelijk werd verhoogd, van 500kcal in de eerste week tot minstens 2.000kcal in de laatste week van het programma. Alle deelnemers werden begeleid door een dietist en mochten tussen de 1.200 en 1.500 kcal per dag innemen.

“We vonden dat de deelnemers in de trainingsgroep hun dagelijks aantal passen hebben verhoogd van ongeveer 4.500 tot bijna 10.000, dus we weten dat ze hun activiteitsniveau niet verminderden op een ander tijdstip om de training te compenseren.” zegt Dr. Garg. “We hebben ook gevonden, dat hoewel alle deelnemers gemiddeld 4-5kg verloren, degenen in de trainingsgroep bovendien een betere conditie kregen.” Dr. Garg zei dat hij nu een groter opgezette en langer durend klinisch onderzoek wil opzetten om de voordelen van training als een hulpmiddel om opnieuw aankomen van gewicht te voorkomen, te onderzoeken.

Bron: Science Daily

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram