Koffie als prestatieverhogend supplement

Caffeïne wordt beschouwd als een sterk stimulerend middel, maar discussies over prestatieverhogende eigenschappen blijven gaande. Verschillende meningen van experts vatten het debat treffend samen in het Journal of Caffeine Research.

Geleid door hoofdredacteur Dr. Jack E. James van de National University of Ireland presenteert het artikel van het debat verschillende standpunten over de mate waarin cafeïne sportprestaties kan verbeteren.

Hoewel de deelnemers aan het debat overeenstemming lijken te hebben over dat cafeïne waarschijnlijk een prestatie verbeterend effect kan hebben en het grootste aantal verschillende effecten van alle bekende stimulerende middelen heeft, benadrukken ze dat de data van vele studies niet geheel betrouwbaar zijn. Vele factoren kunnen het effect van cafeïne op sportprestaties beïnvloeden, zoals het type training of sport, en of de inspanning gebruik maakt van voornamelijk het aerobe of het anaerobe systeem. Ook kunnen effecten beïnvloedt zijn door de in het onderzoek gebruikte dosis van cafeïne, andere stimulerende middelen of de lengte van de rustintervallen. Aanvullende studies zijn noodzakelijk om te begrijpen welke factoren de effecten van cafeïne kunnen versterken of verzwakken en waarom sommige mensen voordeel hebben en beter presteren met behulp van cafeïne en anderen niet.

Bron: Medical Xpress

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://www.fitness-science.nl/nieuws/koffie-als-prestatieverhogend-supplement">
Twitter
YouTube206
YouTube
Instagram0