Maak training en beweging onderdeel van je leefstijl

2-3 keer per week kracht- en conditietraining zorgt ervoor dat je spiermassa, spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwt en behoudt tot op hoge leeftijd.

5-7 dagen in de week 30-60 minuten wandelen, fietsen of om het huis bezig zijn zorgt voor een betere suikerhuishouding, met name als je beweegt na de maaltijd.

Training en beweging zijn allebei belangrijk in een gezonde leefstijl. Krachttraining zorgt ervoor dat je spiermassa opbouwt of in ieder geval behoudt tijdens het ouder worden. Zo zorg je ervoor dat je alledaagse dingen zoals wandelen, traplopen of spelen met je kinderen of kleinkinderen zo lang mogelijk kan doen. Je kan hierdoor zo ongehinderd mogelijk leven.

Conditietraining is met name goed om je uithoudingsvermogen te verbeteren of behouden. Hierdoor kan je langer alles doen wat je wil doen en je herstelt na een inspanning. Daarnaast is het erg goed voor hart en bloedvaten.

Beweging helpt je bij het verlagen van je bloeddruk, verlagen van stress en te herstellen van trainen.

Dit alles samen zorgt voor een verbetering van bloeddruk. Hierdoor loop je minder risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Daarnaast loop je zelfs minder risico op verschillende vormen van kanker en zelfs dementie.

Kortom zowel training als beweging zijn belangrijk voor je gezondheid en vitaliteit. Het zijn voorwaarden voor een lang leven zonder veel klachten en ziektes. Bovendien is het echt niet nodig om uren per week te trainen.

Hoe je het beste een gezonde leefstijl op een zo gemakkelijk mogelijke manier kan bereiken lees je in ons boek, Veerkracht het meest complete leefstijlplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp