Stof in fruit, noten en wijn vergroot spierkracht en uithoudingsvermogen

Een natuurlijke stof die gevonden kan worden in sommige fruitsoorten, noten en rode wijn. Dit werd gevonden door een recentelijk gepubliceerde studie van de Universiteit van Alberta.

Hoofdonderzoeker Jason Dyck en zijn team vonden in experimenten dat een hoge dosis van de stof resveratrol in staat is om fysieke prestaties, hartfunctie en spierkracht te verbeteren.

“We waren erg opgetogen toen we zagen dat resveratrol dezelfde resultaten liet zien die je zou verwachten na cardiotraining,” zegt Dyck. “We zagen gelijk het potentieel hierin en hebben wellicht een stof ontdekt die kan leiden tot ‘verbeterde prestaties in pilvorm’.”

De bevindingen van zijn team zijn gepubliceerd in het Journal of Physiology. Dyck en zijn team willen snel beginnen met een studie waarbij ze resveratrol op diabetici met hartfalen testen om te zien of de natuurlijke stof de hartfunctie kan verbeteren in de patiëntengroep. Deze 10 weken durende studie zal in de komende maanden starten.

“Ik denk dat resveratrol verschillende soorten patiënten kan helpen die wel willen training, maar dat door een fysieke beperking niet kunnen. Resveratrol zou training kunnen nabootsen en de effecten van de kleine hoeveelheid training die ze wel kunnen doen versterken,” zegt Dyck.

Bron: Fitness Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp