Training speelt sleutellrol bij obesitas

Ondanks dat recente berichten in de media suggereren dat training niet nuttig zou zijn voor de behandeling van mensen met overgewicht en obesitas, zouden mensen niet ontmoedigd moeten worden te gaan trainen volgens een artikel dat gepubliceerd is in het Medical Journal of Australia.

Professor Daniel Green van de University of Western Australia’s School of Sports Science, Exercise and Health zegt dat hoewel behandelingen zoals bariatrische chirurgie in sommige delen van het land werden gestimuleerd, training nog steeds een waardevol aandeel heeft in de gezondheid van mensen met overgewicht of obesitas.

“Bariatrische chirurgie speelt een belangrijke rol in de behandeling van ernstige obesitas, die ondersteunt wordt door vele wetenschappelijke onderzoeken. Wanneer men echter training en andere preventieve behandelingen links laat liggen, veroordeelt men 20% van de mensen met overgewicht en obesitas tot verdere voortgang van hun aandoening en uiteindelijk chirurgie.” zegt Professor Green.

“Training is goed voor je, onafhankelijk of je gewicht wil verliezen of niet omdat het spiermassa doet toenemen, slagaderfunctie verbetert en het risico op een hartaanval, beroerte en diabetes vermindert.”

“Recente studies hebben aangetoond dat mensen met obesitas die door middel van training fitter worden, minder risico op hart- en vaatziekten hebben en een lager sterfterisico vergeleken met degenen die niet fit zijn. Training is vooral effectief in het voorkomen van diabetes bij mensen met obesitas, die een veel groter risico lopen om deze ziekte te ontwikkelen.”

Professor Green zegt dat gewichtsbeheersingsprogramma’s aanbevolen door experts beschikbaar moeten zijn voor mensen met obesitas en/of diabetes type 2 en dat niet chirurgische opties eerst moeten worden geprobeerd.

Bron: The university of Western Australia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp