Training verbetert kwaliteit van leven bij borstkanker

Training kan helpen de kwaliteit van leven van patiënten met borstkanker tijdens behandeling te verbeteren. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Miami keek naar de hoeveelheid fysieke activiteit en mentale/psychische gezondheid van 240 vrouwen met borstkanker die niet was uitgezaaid, en die vier tot 10 weken daarvoor een operatie hadden gehad.

De vrouwen die fysiek actief waren, waren minder depressief, hadden minder last van hevige vermoeidheid en een hogere kwaliteit van leven gedurende de verdere behandeling van borstkanker na de operatie.

“Vrouwen die fysiek actief zijn, hebben waarschijnlijk meer vertrouwen in hun vermogen om sociale, huishoud en werkgerelateerde activiteiten voort te zetten, wat betekenis aan hun leven geeft en meer tevredenheid. Dit kan leiden tot minder vermoeidheid, grotere kwaliteit van leven en minder depressie.” zegt auteur en onderzoeker Jamie Stagl, doctoraal student in klinische gezondheid psychologie.

Dezelfde groep onderzoekers vonden in een voorgaand onderzoek dat stress management een positieve invloed kan hebben op de behandeling van borstkanker. De studie wordt gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society of Behavioral Medicine in New Orleans.

Bron: Fitness Science

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram