Afvallen en vet verbranden: Conditietraining op hoge of lage intensiteit?

Afvallen en vet verbranden: Conditietraining op hoge of lage intensiteit?

Veel trainers geven mensen die willen afvallen vaak langdurige conditietrainingen op een lage intensiteit. Ook volgens de richtlijnen voor hartfrequentie van veel cardioapparaten is de ‘weightloss zone’ of vetverbrandingszone op lagere intensiteit. (Meestal is dit rond de 70% van de maximale hartfrequentie). Dit is de intensiteit waarop de spieren met behulp van vetverbranding aan hun energie komen. Het is dan ook een logische gedachte van de trainers en fabrikanten om dit te bestempelen als de ideale intensiteit om vet te verbranden en zo af te vallen.

 

Er wordt echter wel een denkfout gemaakt. Hoewel het lichaam voornamelijk vetten verbrandt op deze intensiteit, wordt er relatief weinig vermogen geleverd, verbruikt men dus weinig energie en valt men dus ook weinig af. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hoewel men inderdaad afvalt door langdurig op lage intensiteit te trainen, er meer resultaat in kortere tijd bereikt kan worden door de intensiteit hoger in te stellen. Hoewel men dan overgaat op de verbranding van koolhydraten tijdens de training, heeft dit als gevolg dat de ruststofwisseling wordt verhoogd.

Dus in plaats van alleen tijdens de training een bepaalde hoeveelheid vet te verbranden, verbrandt men gedurende langere tijd meer energie in rust. Afhankelijk van hoe intensief de training was en hoe lang dit werd volgehouden kan dit één tot meerdere dagen aanhouden, waardoor men meer energie verbruikt dan met alleen op lage intensiteit trainen. Bovendien verbetert het uithoudingsvermogen en het vermogen om vet te verbranden, wat er toe leidt dat men steeds makkelijker kan afvallen.

De bovenstaande stelling kan men dan ook zien als een fabel, het werkt wel maar er zijn veel efficiëntere methodes om af te vallen.

Zie ook:

-Effectief Afvallen en Vet Verbranden

-Fitness Science E-Books voor Afvallen en Vet Verlies 

Please follow and like us:
error0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube237
YouTube
Instagram0