Feit of Fabel: Van krachttraining worden vrouwen gespierd en zwaarder

Feit of Fabel: Van krachttraining worden vrouwen gespierd en zwaarder

Krachttraining wordt vaak gezien als een training voor mannen die hun spieren willen vergroten. Vrouwen willen over het algemeen vaak afvallen of slanker worden en er zeker niet uit gaan zien als bodybuilders. Uiteraard kan krachttraining ook bij vrouwen de hoeveelheid spiermassa laten toenemen, waardoor men iets kan aankomen in gewicht. Echter zal deze toename beperkt zijn omdat vrouwen veel minder spieropbouwende hormonen aanmaken dan mannen. Alleen vrouwen met een buitengewone aanleg voor spiergroei, die zeer veel en intensieve krachttraining uitvoeren zullen merkbaar spiermassa opbouwen.

Vrouwen die willen afvallen doen er, ondanks de eventuele gewichtstoename, goed aan om regelmatig krachttraining uit te voeren. Krachttraining stimuleert vetverbranding na de training en een toename in spiermassa zorgt voor een verhoogde ruststofwisseling. Een verhoogde ruststofwisseling maakt het makkelijker om af te vallen omdat het lichaam in rust al meer energie verbruikt dan voorheen. Bovendien worden met krachttraining alle spiergroepen getraind. Dit zorgt ervoor dat alle spieren stevig blijven, het lichaam een atletischer vorm krijgt en het lichaam evenwichtiger ontwikkeld.

Andere effecten van krachttraining die voor vrouwen erg belangrijk zijn:

-Toename botdichtheid: Botten worden sterker door krachttraining. Zeker na de menopauze kan de botdichtheid bij vrouwen sterk afnemen. Krachttraining kan dit in hoge mate tegengaan.

-Verjonging lichaamscellen: Krachttraining stimuleert de productie van stoffen die lichaamscellen helpen bij onderhoud en herstel. Hierdoor blijven lichaamscellen beter functioneren en verouderen ze minder snel.

Het is voor vrouwen sterk aan te raden om regelmatig krachttraining uit te voeren. Het heeft vele voordelen voor de gezondheid, maar helpt ook bij het afvallen en het verbeteren van de lichaamssamenstelling. De angst om eruit te gaan zien als een bodybuilder is ongegrond. Vrouwen missen hiervoor de noodzakelijke hormoonproductie en vrouwelijke wedstrijdbodybuilders vullen dit aan met onder andere anabole steroïden en een zeer intensief trainingsprogramma.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram