Is cardiotraining de beste manier om af te vallen?

Is cardiotraining de beste manier om af te vallen?

Bijna iedereen die die wil afvallen heeft wel eens een van de vele vormen van cardiotraining uitgeprobeerd om dat doel te bereiken. Maar is het de meest effectieve manier om af te vallen of moet men een andere oplossing zoeken om vet te verliezen?

Het is waar dat cardiotraining helpt bij het afvallen. Het verbrandt een hoop calorieën en het verbetert het vermogen van het lichaam om vet te verbranden, wat een groot voordeel is tijdens het afvallen. Echter het grootste nadeel van cardiotraining is hetzelfde als bij vele diëten; Het voorkomt niet het verlies van spiermassa dat vaak gepaard gaat met een calorietekort, wanneer men iedere dag minder eet dan men verbruikt.

Het verlies in spiermassa verlaagt de ruststofwisseling, wat het moeilijker maakt om af te vallen en wat misschien belangrijker is; het maakt het moeilijker om het verloren gewicht eraf te houden.

Wanneer men te veel cardiotraining op matige tot zeer hoge intensiteit uitvoert, nemen de concentraties van stresshormonen als cortisol toe. Dit breekt niet alleen spierweefsel af maar is daarnaast ook niet goed voor de gezondheid in het algemeen. Het bereiken van te veel cardiotraining is niet al te moeilijk. Vanaf 6 uur per week, veranderen cortisol concentraties en wordt spierherstel en aanmaak al gehinderd.

Cardiotraining in de vorm van interval training op hoge intensiteit kan een erg effectief hulpmiddel zijn om af te vallen. Het verlies van spiermassa is

door de kortere trainingsduur en hogere intensiteit zelden een probleem, waardoor het risico op het jojo effect veel minder is. Wanneer het echter wordt gecombineerd met een gezond voedingspatroon en krachttraining zijn de effecten wat betreft vetverlies en gezondheid veel groter. Deze combinatie van trainingsvormen zorgen voor behoud van spierweefsel en de ruststofwisseling blijft op normaal niveau of stijgt zelfs. Tegelijkertijd verbetert het de gezondheid en zal het verbranden van vet makkelijker worden. Daarnaast zal het lichaam er atletisch en fit uit gaan zien in plaats van alleen maar slank.

Conclusie: Hoewel cardiotraining kan helpen bij het afvallen, is het veel effectiever en gezonder om het te combineren met een gezond dieet en effectieve krachttraining om permanent gewicht- en vetverlies en daarnaast een gezond uiterlijk te bereiken.

Zie ook:

-Vetverbranding Stimuleren met Behulp van Krachttraining

-Effectief Afvallen en Vet Verbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp