Wat is Kettlebell Training en waar kan ik het voor gebruiken?

kettlebellsWat is Kettlebell Training en waar kan ik het voor gebruiken?

Kettlebells zijn gewichten die lijken op een kanonskogel met een handvat. Doordat het zwaartepunt ver van de handgreep vandaan ligt zijn kettlebells zeer geschikt om explosieve bewegingen mee te uit te voeren. Kettlebell training wordt dan ook vaak toegepast om atleten beter te laten presteren in hun sport, omdat niet alleen maximale kracht bij verschillende sporten belangrijk is, maar ook hoe snel men de kracht kan opbouwen en hoe effectief men deze kracht in kan zetten.

Hoewel kettlebells ook voor oefeningen gebruikt kunnen worden waar dumbbells voor worden gebruikt, zit de grootste kracht van kettlebells in het trainen van bewegingen waarbij vele spiergroepen tegelijk worden ingezet. Hierdoor verbetert de samenwerking tussen de verschillende spiergroepen, waaronder de core spieren, wordt de zwakste schakel daarin versterkt en neemt de spierkracht sterk toe. Een ander groot voordeel van oefeningen waarbij veel spiergroepen worden getraind is dat het energieverbruik tijdens en na de training sterk stijgt, waardoor men makkelijker kan afvallen.

Kettlebell training heeft dus veel voordelen en kan ook een zeer effectieve variatie in training zijn voor mensen die al lang met dumbbells trainen, of een extra uitdagende en intensieve krachttraining willen. Vanwege de explosieve bewegingen is deze trainingsvorm echter niet geschikt voor mensen met fysieke klachten zoals rugpijn.

Zie ook:

-1000 Kettlebell Swings per dag: Case Study

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp